| Магазини
Каталог
Контакти
Отримуйте новини та знижки
Каталог
Готуємо глінтвейн вдома!

Готуємо глінтвейн вдома!

 Яке вино потрібне для глінтвейну?

Для класичного глінтвейну найкраще підійде сухе червоне вино. Воно має достатню кислотність, щоб врівноважити солодкість спецій.

Які спеції кладуть в глінтвейн?

Традиційно для глінтвейну використовують такі спеції: кориця, гвоздика, бадьян, кардамон, мускатний горіх. Можна додавати також інші спеції за смаком, наприклад, імбир, чорний перець горошком. 

Чи можна зробити глінтвейн з білого вина?

Так! Крім червоного вина, для приготування глінтвейну можна використовувати й біле вино. Білий глінтвейн має більш легкий і освіжаючий смак.

                                                                 Класичний глінтвейн

Інгредієнти: 

75 мл червоного напівсолодкого вина

мускатний горіх (за смаком)

6 - 7 бутонів гвоздики

70 мл води

1 ст. л цукру

 

Спосіб приготування. Спочатку потрібно закип'ятити воду. У гарячу воду додати мускатний горіх і гвоздику. Далі варто це довести до кипіння. Близько 15 хвилин дати настоятися, після цього процідити. У відварі потрібно розчинити цукор та обережно додати у підігріте до 70°С червоне вино. 

 

Апельсиновий глінтвейн з корицею

Інгредієнти:

750 мл напівсолодкого червоного вина

400 апельсинового соку

2 палички кориці

125 г. коричневого цукру

1 шт. апельсину без цедри

Спосіб приготування. Для початку потрібно додати у каструлю всі інгредієнти (вино, апельсиновий сік, палички кориці, коричневий цукор, апельсин без цедри) та варити на середньому вогні, помішуючи. Це потрібно робити, поки цукор не розчиниться. Далі залишіть суміш на вогні на 10 хвилин. При цьому, вино не має кипіти. Апельсин і корицю можна залишити та прикрасити вашу склянку. 

 

 Яблучний глінтвейн

Інгредієнти:

500 мл червоного сухого вина

1 шт. яблука 

2 см свіжого імбиру

1/2 шт лимону

2 шт анісу

1/2 ч.л меленої кориці

1 ст. л рідкого меду 

Спосіб приготування. Спочатку потрібно нарізати яблука скибками, очистити імбир та натерти на дрібній тертці. Скласти це все у каструлю, додати спеції, сік та цедру лимону. Далі варто залити фрукти вином і додаємо мед. Поставити каструлю на невеликий вогонь і підігріти, однак не доводити до кипіння. Останнім етапом є накрити глінтвейн кришкою і дали настоятися 5 хвилин. При подачі можна додати ще фрукти. 

 

Глінтвейн з кавою

Інгредієнти:

750 мл червоного сухого вина

1,5 склянки еспресо 

3/4 склянки коньяку 

150 г цукру 

 Спосіб приготування. Щоб приготувати такий глінтвейн, у каструлі спочатку потрібно змішати вино, каву та коньяк. Наступним кроком буде додати цукор і поставити напій на помірний вогонь. Варто помішувати, поки цукор повністю не розчиниться. Далі довести суміш до кипіння та відразу знімаємо із вогню.

 

Глінтвейн з білого вина

Інгредієнти:

1 пляшка сухого білого вина

2 столові ложки меду

1 паличка кориці

3-4 бутони гвоздики

1 лимон, нарізаний кружальцями

Спосіб приготування. У каструлі змішайте вино, мед, спеції і лимон. Нагрівайте на повільному вогні, помішуючи, доки мед повністю розчиниться. Вино не повинно кипіти. Зніміть з вогню і розлийте по келихах.



Залишайтеся на зв'язку